Gerre van der Kleij

GrondTaal is in 2007 opgericht door Gerre van der Kleij.

Gerre van der Kleij behaalde een Kandidaats Klassieke Talen & Culturen aan de RU Groningen, gevolgd door een Doctoraal Mediterrane Archeologie met als bijvakken Oud Grieks en Musicologie. Vervolgens voltooide zij aan Binghamton University in de Verenigde Staten (New York State) een 3-jarige Masters in archeologie met daarnaast vakken op het gebied van linguïstiek en antropologie. Tenslotte studeerde zij in Denemarken Scandinavische prehistorie aan Aarhus Universitet.

Gerre van der Kleij volgde cursussen op het gebied van Musea & Publiek, was actief in het Stedelijk Museum Zutphen en bij de gemeentelijke archeologische dienst van die stad, en werkte voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bij de Zutphense uitgeverij Roodbont. Zij vertaalde en/of bewerkte voor verschillende opdrachtgevers Engelse en Deense teksten. Ook schreef en publiceerde zij zelf, zowel voor vakgenoten als voor een breed publiek. Zo verscheen in het Gelders Dagblad (nu Stentor) een serie van 20 columns over archeologie. Sinds 2007 werkt zij fulltime zelfstandig als GrondTaal.

In 2014 scoorde GrondTaal op alle onderdelen van de University of Groningen Language Centre English Test een C2 (te vergelijken met IELTS 9 en Cambridge ESOL CPE).

GrondTaal werkt vanuit een sfeervol pand in de fraaie middeleeuwse binnenstad van Zutphen.